Ingredienser

16 stk

  • 500 g Regal Siktet Hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 90 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg til pensling 

Fyll

  • Kremfløte
  • melis
  • syltetøy

Fastelavnsboller

Fastelavn ble også kalt for "fleskesøndag" og var dagen for frotsing etter en lang periode med faste. Fastelavensboller er rester av den gamle skikken og er ekstra gode boller som skal fylles med noe godt, f.eks krem og syltetøy.

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 40 min):

1. Smuldre smøret i mesteparten av Regal Hvetemel. Tilsett gjæren rørt ut i fingervarmt melk og rør deretter de resterende tørre ingrediensene inn. Bland i mer mel om det trengs, og elt til en passe fast deig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse på et lunt sted, ca 50 min.

2. Bak ut bollene og legg dem på et bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under dekke i ca 40 min.

3. Pensle bollene med egg og stek nederst i ovnen på 225 grader i ca 8-10 min. Avkjøl bollene på rist.

4. Pisk kremfløten stiv og del bollene i to. Fyll krem og syltetøy mellom lagene og strø melis på toppen.