Ingredienser

16 stk

Wraps

  • 2 ½ dl melk
  • 25 g gjær
  • 100 g smeltet smør
  • 4 ss strøsukker
  • 1 krm salt
  • 1 ts hel kardemomme
  • 7-8 dl Regal Siktet Hvetemel

Fyll

  • 200 g mandelmasse
  • ½ dl fløte eller melk
  • 1 pose mandelflak eller mandelfliser
  • (evt. en dråpe mandelolje)
  • 2 dl kremfløte
  • Melis til garnering

Fastelavnsbollewrap

Tösse-bakeriets tolking av den klassiske fastelavnsbollen spredde seg som en løpeild på sosiale medier, og ble raskt populær på grunn av sin ”spisevennlighet”. For at wrapen skal bli riktig, må man steke deigen svært kort tid slik at den ikke blir tørr og kan brettes rundt det gode fyllet.

Hvordan forberede oppskriften ( 1 time 30 min):

1. Smelt smøret i en kasserolle sammen med melken, og varm til det blir fingervarmt, 37 grader.

2. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melkeblandingen og rør rundt. Tilsett deretter sukker og salt. Mal kardemommen i en morter og bland den i deigvæsken. Tilsett deretter melet, litt om gangen, og bearbeid deigen for hånd eller i en deigblander til deigen blir smidig og slipper kantene på bollen. Hev deigen ca 40 minutter under et kjøkkenhåndkle.

3. Sett ovnen på 225 grader.

4. Legg deigen på en arbeidsbenk med mel. Del den i 12 deler. Rull hver del til en flat bolle. Kjevle ut til en rund flate, ca. 20 cm i diameter. Legg på plater med bakeplatepapir.

5. Stek ca. 3-4 minutter. La wrapsene kjøles ned under håndkle slik at de beholder mykheten.

6. Rasp mandelmassen og bland den med fløte eller melk. Rist mandelflak eller raspede mandler i en tørr stekepanne til de får litt farge. Bland med mandelmassen. Tilsett eventuelt en dråpe mandelolje for mer mandelsmak.

7. Visp kremen. Bre ut mandelmassen i en streng på midten av wrapsen. Klem eller bre kremen over massen. Brett inn bunnen først, brett deretter inn sidene slik at det blir en wrap. Strø melis over. Rull inn i bakepapir eller smørpapir. Teip sammen og knyt en snor rundt slik at teipen dekkes.