Ingredienser
10-15 stk
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn pisket krem og tilsett konjakk. Sikt på kardemomme og ca 4/5 av hvetemelet. Resten brukes til utkjevling. Jo mindre mel, dess finere kaker.
2. Arbeid deigen minst mulig. Kjevle ut litt deig om gangen. Skjær ut snipper med en bakkelsesspore. Lag et snitt i hver kake og "smett" den ene kakespissen gjennom hullet.
3. Kok fattigmennene i smult eller matfett til de er lys gule. Sørg for å ha et lokk til å legge over smultgryten, og et par gode grytekluter.
Grunnregler for bruk av matfett:
1. Varm aldri opp fettet lang tid før det skal brukes, dette reduseres fettets holdbarhet.
2. Unngå temparaturer over 160-170 grader C.
3. Gå aldri fra en kjele med fett som er satt på platen.
4. Legg en halv siton i bunnen av jerngryten under koking, så hindre du mye av sprutingen.
5. Skulle fettet ta fyr, legg på et tettsluttende lokk og skru av platen.
6. Ha alltid gode grytekluter i nærheten.