Ingredienser
2 brød, ca. 14 boller
Fyll:
Garnityr:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tøm i vannet og rør. Tilsett smør og salt. Tilsett melet, men hold av ½ dl til utbakingen.
2. Elt deigen godt til den er smidig, ca. 5 minutter med maskin eller 10 minutter for hånd. Dekk bollen med et rent håndkle og la deigen heve seg til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
3. Legg ønsket antall egg i kokende vann i 1-2 minutter. Skyll eggene i kaldt vann.
4. Del deigen i 14 emner. Rull hvert emne til en bolle. Legg bollene ganske tett (med ca. 2 cm mellomrom) i to ringer på bakeplater som enten er smurt eller dekket av bakepapir.
5. Trykk ett egg godt ned i hver bolle.
6. Dekk bollene med et håndkle og etterhev i 30 minutter.
7. Forvarm ovnen til 225 °C.
8. Pensle bollene med vann og strø ev. med sesamfrø.
9. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
10. Avkjøl brødet på rist under et håndkle. Sett fram hele brødet og la alle bryte hver sin bolle.