Ingredienser

1 Langpanne

  • 1 pk (1 kg) Regal Siktet Hvetemel
  • 50 g fersk g jær (evt. 1 pk tørrg jær)
  • 7 dl vann (fingervarmt)
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • 1 1⁄2 dl olivenolje

Topping:

  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 140 g (1 glass) marinert feta i terninger
  • 50 g marinerte soltørkede tomater
  • Litt frisk rosmarin
  • 2 ts flaksalt

Focaccia med feta, soltørket tomat og rosmarin

Tips! Sil av marinaden til fetaosten og erstatt den med noe av olivenoljen i deigen. For ekstra god smak, bruk feta marinert i soltørkede tomater.

Hvordan forberede oppskriften (90 min.):

1. Rør ut gjæren i fingervarmt vann. Tilsett honning, salt, olje og hvetebakst.

2. Elt deigen godt sammen (den blir ganske løs). Dekk til bakebollen med plastfilm, hev til dobbel størrelse.

3. Smør en langpanne med olivenolje (eller kle med bakepapir), hell i deigen og fordel den jevnt utover. Dekk til, etterhev 20-30 minutter.

4. Lag små groper i deigen med fingertuppene. Drypp over olivenolje, fordel fetaost, soltørket tomat i strimler, rosmarin og til slutt salt.

5. Stek brødet ved 200°C, på midterste rille, ca. 30 minutter. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden. Dunk lett på brødet med fingrene, hører du en hul lyd er focacciaen ferdig. Avkjøl brødet på rist, og skjær i firkanter.