Ingredienser

1 foccacia

  • 25 g frisk gjær
  • 3 dl vann
  • ½ dl olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 ss flaksalt
  • 7 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 1 dl revet pecorino 
  • 1 dl ricotta 
  • 400 g blandede små tomater
  • 1 potte frisk basilikum 
  • Olivenolje og flaksalt til utbaking 

Focaccia med tomat, ost og basilikum

Påskebordet fortjener dette lysglimtet av fargerike tomater, pecorino og basilikum.

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

1. Bland gjæren med 37° vann (fingerlunkent), olivenolje, honning og flaksalt i en bolle og rør rundt.

2. Tilsett litt hvetemel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig. Dekk til med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225°. 

3. Legg deigen på et melet bakebord og del den 
i to deler. Kna hver del i ca. 5 minutter. Legg dem på bakeplater dekket med bakepapir med litt flaksalt oppå. Trykk ut deigemnene til de er ca. 1–2 cm tykke, og la dem heve under kledet igjen til dobbel størrelse, ca. 30–40 minutter.

4. Riv pecorino-osten og bland den med ricottaen. Stikk fingrene i deigen slik at det formes mange hull, trykk tomater nedi og topp med klatter av osteblandingen. Ringle over rikelig med olivenolje og strø flaksalt over.

5. Bak brødene midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Dryss basilikum over.