Ingredienser

Kaken gir ca. 10 biter

  • 3 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100g romtemperert smør
  • 2 eggehviter
  • 2 dl melk
  • 4 dl Regal hvetemel
  • 2 tsk bakepulver og en klype salt
  • 1 dl fargerikt strøssel uten smak

Vanilje smørkrem:

  • 450g romtemperert smør
  • 6 dl melis
  • 1 ½ tsk vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker
  • ¾ dl fløte

Topping:

  • Strøssel til dekor

Funfetti kake

Den perfekte party-kaken! Saftig og fargerik vaniljekake, laget for feiring!

Hvordan forberede oppskriften (Ca. 30 minutter):

Kakebunn

  1. Sett ovnen på 175 °C
  2. Visp sammen sukker, vaniljesukker og smør.
  3. Tilsett eggehvite og visp til røren blir kremete.
  4. Visp inn melken
  5. Ta en ny bolle, bland hvetemel, bakepulver og salt.
  6. Sikt melblandingen i bollen med det bløte og visp sammen blandingen.
  7. Ha i strøssel i røren.
  8. Smør tre former (15-18 cm i diameter) eller stek i tre omganger med en form. Hell i røren i formen.
  9. Stek i ca. 15 minutter. Bruk gjerne en bakepinne og stikk i kaken underveis for å se om kaken er gjennomstekt.
  10. La kaken avkjøle seg før du går videre med fyll.

Vanilje smørkrem

  1. Visp smøret luftig i noen minutter.
  2. Tilsett melis og vaniljeekstrakt/vaniljesukker, fortsett å vispe til det får en luftig konsistens.
  3. Rør inn fløten.

Kaken

  1. Sett kaken sammen ved å pakke kakebunnene med smørkrem og deretter fylle hele kaken med kremen.
  2. Pynt med strøssel rundt kaken og eventuelt annen fargerik pynt du måtte ønske.