Ingredienser

4 porsjoner (røren gir 10 galetter i en vanlig stekepanne med en diameter på ca. 22 cm)

Galettrøre

  • 5 dl vann
  • 1 dl surmelk
  • 4 dl (250 g) bokhvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 50 g smeltet smør

Fyll

  • 50 g gjær
  • 1 potte timian
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 stor squash
  • 250 g sjampinjonger
  • 200 g bladspinat
  • 400 g fetaost
  • Smør til steking

Galette med stekte grønnsaker, fetaost og pinjekjerner

Galette er en stor pannekake laget av bokhvetemel. I denne oppskriften blandes også litt surmelk i røren, noe som gir en herlig syrlighet. Fyllet består av stekte grønnsaker og fetaost, men kan varieres - reker, skinke eller stekt egg er gode tilbehør.

Hvordan forberede oppskriften (1 time 30 min):

1. Bland sammen vann, surmelk, bokhvetemel, salt og egg. La røren trekke i ca. 30 min.

2. Bland i det smeltede smøret.

3. Varm opp en stor stekepanne med en klatt smør. Stek deretter galettene noen minutter på hver side. Hold dem eventuelt varme i ovnen på 100 grader.

4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en fin farge. Hell av på et fat.

5. Riv bladene av timianen.

6. Skrell og finhakk hvitløksbåten. Del squashen i to, og skjær den deretter i skjeve skiver. Del hver sjampinjong i fire.

7. Varm smør i en stor stekepanne. Stek deretter squashen til den har fått fin farge. Smak til med salt og pepper. Hell av på et fat. Stek deretter sjampinjongene i samme stekepanne til de får farge. Bland ned hvitløk og timian, fortsett å frese i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

8. Hell squashen tilbake i stekepannen og tilsett spinaten. Fres til spinaten synker sammen. Smul i fetaosten og dra pannen av varmen.

9. Fyll noen galetter med squash- og sjampinjongblandingen. Legg pinjekjerner på toppen og server.