Ingredienser
4 porsjoner (røren gir 10 galetter i en vanlig stekepanne med en diameter på ca. 22 cm)
Galettrøre
Fyll
1. Bland sammen vann, surmelk, bokhvetemel, salt og egg. La røren trekke i ca. 30 min.
2. Bland i det smeltede smøret.
3. Varm opp en stor stekepanne med en klatt smør. Stek deretter galettene noen minutter på hver side. Hold dem eventuelt varme i ovnen på 100 grader.
4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en fin farge. Hell av på et fat.
5. Riv bladene av timianen.
6. Skrell og finhakk hvitløksbåten. Del squashen i to, og skjær den deretter i skjeve skiver. Del hver sjampinjong i fire.
7. Varm smør i en stor stekepanne. Stek deretter squashen til den har fått fin farge. Smak til med salt og pepper. Hell av på et fat. Stek deretter sjampinjongene i samme stekepanne til de får farge. Bland ned hvitløk og timian, fortsett å frese i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
8. Hell squashen tilbake i stekepannen og tilsett spinaten. Fres til spinaten synker sammen. Smul i fetaosten og dra pannen av varmen.
9. Fyll noen galetter med squash- og sjampinjongblandingen. Legg pinjekjerner på toppen og server.