Ingredienser

6-8 glass

  • 1 L tørr eplecider
  • 2-4 kanelstenger
  • 1 vaniljestang
  • 4-stjernes anis
  • 1 ½ dl calvados
  • ½ dl råsukker
  • 1 eple

Hjemmelaget gløgg

Gløgg er en drikke basert på vin, hvor krydder tilsettes og serveres varm. I stedet for eplecider, kan rødvin brukes og krydder kan variere, for eksempel kan appelsinskall og nellik tilsettes. Sørg for å smake til og tilsett sukker, krydder og alkohol etter eget ønske. Ordet gløgg kommer fra det gamle ordet glödg, som kommer fra verbet glödga som betyr «å varme opp».

Hvordan forberede oppskriften (Ca. 20 minutter):

  1. Varm cider, kanelstang, vaniljestang og stjerneanis i en kjele. Ikke varm opp mer enn til 67 grader, over 70 grader forsvinner alkoholen raskt.
  2. Fjern kjelen fra varmen og tilsett calvados, epleskiver og sukker. Varm opp om nødvendig og sil av krydder og frukt hvis ønskelig. Server i små kopper.