Ingredienser

4 personer

Deig:

Fyll:

 

  • 1 boks hermetisk tomat 
  • ½ boks tomatpurrè
  • 1 båt hvitløk 
  • 2 ts oregano 
  • 1 løk 
  • 1 liten boks ananas 
  • 1 halv paprika 
  • 1 liten boks sjampinjong eller 4 ferske sjampinjong
  • evt. litt oppskjærte oliven (sorte eller grønne etter smak)
  • Skinke eller kjøttdeig eller pepperonipølse (200-300g) 
  • Ost variant 1: 1 pk. pizza ost (ca 300 g) 
  • Ost variant 2: 300-400 g mozzarella 


 

Hjemmelaget pizza

En klassisk pizza med smak av skinke, tomat, paprika, ananas og oregano. Velg gjerne mozzarella laget av kumelk ettersom den smelter bedre enn den som er laget av buffalomelk.

Hvordan forberede oppskriften (55 min):

1. Bland hvetemel, gjær og salt. Bland varmt vann og olje og hell i under omrøring. Elt godt. Deigen settes under et håndkle i ca 20 min.

2. Kjevl deigen ut og legg den på et bakepapir i langpanneformen.

3. Hermetisk tomat, tomatpurrè, oregano og hvitløk hakkes fint (bruk gjerne hurtighakker i 0,5 min). Tøm alt innholdet utover deigen og fordel det jevnt.

4.  Hakk opp løk og paprika og fordel resten av ingrediensene. Strø ost over til slutt.

5. Sett pizzaen i oppvarmet ovn, 225 grader i ca 15-20 minutter.