Ingredienser

6 porsj.

Bunn

  • 200 g Regal Siktet Hvetemel
  • 50 g melis
  • 125 g meierismør, (kaldt) i terninger
  • Finrevet skall fra 1⁄2 sitron
  • Ca. 4 ss iskaldt vann

Fyll

  • 400 g friske jordbær, delt i skiver
  • 50 g melis
  • 1 klype sitronpepper (kan sløyfes)
  • 1⁄2 ts vaniljeekstrakt

Til pensling og pynt

  • 1 egg
  • Litt perlesukker
  • Finrevet sitronskall
  • Litt hakkede pistasjnøtter 

Jordbærgalette – superenkel fransk pai med nydelige jordbær

Tips! Varier gjerne med andre typer bær som for eksempel blåbær eller bringebær.

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 10 min.):

Forvarm stekeovnen til 180°C, over og under varme. Legg bakepapir på et stekebrett.

1. Ha hvetemel, melis, smør og sitronskall i en foodprosessor.

2. Kjør sammen til en jevn smulet masse. Tilsett litt og litt vann til deigen er glatt og fast. Form til en rund ball, klem den litt flat, dekk med plastfilm, sett kjølig minst 30 minutter.

3. Bland sammen ingrediensene til fyllet, sett til siden.

4. Ha deigen på melet bakebord, kjevle ut til en runding på ca. 30 cm i diameter. Legg en stor middagstallerken over, skjær rundt slik at du får jevn kant. Legg bunnen på stekebrettet.

5. Bruk en skje til å fordele jordbærene midt på deigen (spar på jordbærsaften) ca. 5 cm fra kanten. Brett kanten av deigen litt over jordbærene, klem forsiktig ned slik at deigen fester seg litt.

6. Pensle med sammevispet egg, dryss over perlesukker. Stek på midterste rille ca. 25 – 30 minutter til paien er lys gyllen og bunnen gjennomstekt.

Avkjøl litt før servering og fordel jordbærsaften etter bærene over. Server gjerne med iskrem eller pisket kremfløte.