Ingredienser
2 brød
1. Riv skallet fra appelsinene på fineste siden av rivjernet. Press ut saften. Varm apelsinsaften i mikroen eller i en kjele. Legg i rossinene og la det avkjøles mens resten av deigen forberedes.
2. Smuldre ned gjæren i en bakebolle. Tilsett melk, sukker, egg, smør, appelsinskall, krydder og nesten alt av hvetemelet. Kna eller miks på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin i ca 10 min, eller til deigen nesten slipper bakebollens kanter. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir for klissete.
3. Sil av apelsinsaften fra rossinene. Hakk sjokoladen grovt. Bland i rossin, sukkat og sjokolade i deigen.
4. La deigen heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 2 timer.
5. Legg opp deigen på en melet benk. Del i to deler (eller fire for mindre brød – reduser i så fall tiden i ovnen til 30 minutter) og form til runde boller. Trykk de flat og rull sammen til boller igjen. Rull ut til ønsket lengde. La de heve ytterligere 1 time under ett kjøkkenhånkle.
6. Sett ovnen på 200 grader. Pensle brøden med egg. Stekes i nedre delen av ovnen i ca 40 min. Dekk eventuellt med bakpapir om de blir for mørke.
7. Server med smør og brunost.