Ingredienser
16 stk
Boller
Fyll
1. Smelt smøret i en kasserolle sammen med melken, og varm til det blir fingervarmt, 37 grader.
2. Smuldre gjæren i en bolle, hell over melkeblandingen og rør rundt. Tilsett deretter sukker og salt.
3. Mal kardemommen i en morter og bland den i deigvæsken. Tilsett deretter melet, litt om gangen, og bearbeid deigen for hånd eller i en deigblander til deigen blir smidig og slipper kantene på bollen.
4. Hev deigen ca 40 minutter under et kjøkkenhåndkle.
5. Velt deigen ut på bakebordet og del den i 16 like store deler. Rull hver del til en rund bolle ved å bevege hånden i en sirkelbevegelse med deigen lett nedtrykt mot bakebordet. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, og la dem heve ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle.
6. Sett ovnen på 225 grader. Visp egget sammen med vannet med en gaffel. Pensle hver bolle med eggeblandingen.
7. Stek i ca. 6-8 minutter eller til bollene har fått fin farge.
8. Rasp mandelmassen og bland den med fløte eller melk.
9. Rist mandelflak eller raspede mandler i en tørr stekepanne til de får litt farge. Kjøl ned mandlene og bland dem med mandelmassen. Tilsett eventuelt en dråpe mandelolje for mer mandelsmak.
10. Visp kremen.
11. Grav ut litt av hver bolle. Bland med mandelmassen. Fyll deretter hver bolle med mandelmasse og krem. Strø melis over og server!