Ingredienser

ca 50 stk.

 

  • 300 g (5 dl) Regal hvetemel
  • 100 g (ca 1 dl) sukker
  • 200 g kaldt smør
  • 1 egg
  • 250 g marsipan

 

Pynt:

  • Smeltet sjokolade

Marsipankaker

Marsipan og sjokolade i en svært god kombinasjon!

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

1. Bland sammen mel og sukker. Tilsett smør skåret i små terninger. Bruk fingrene og bland det hele godt sammen.

2. Tilsett eggene og kna sammen til en jevn deig. Form deigen til en avlang, flat kake, dekk med plastikkfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca 1/2 time. 

3. Del deigen og kjevle ut hver del mellom to lag bakepapir til de er blitt jevne og tynne. Form marsipanen til 2 lange ruller (ca 40 cm) og legg oppå de utkjevlede bitene. Rull deigen rundt marsipanen.

4. Skjær opp rullene opp til trekanter, med snitt på skrå, slik at de blir ca 1-1,5 cm i den brede enden. Legg bitene på stekeplater dekket med bakepapir.

5. Varm opp ovnen til 200°C (varmluft 175°C). Bak midt i ovnen i 10-20 min. La kakene kjølne. 

6. Dypp kakene i smeltet sjokolade. Servér!