Ingredienser

6 stk.

Sukkerbrød:

Fyll og pynt:

  • 5 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Ca. 6 ss melk eller sitronbrus til dynking
  • 6 strøkne ss lemoncurd
  • 1 pk (ca. 125 g) friske bringebær
  • 12 store jordbær og litt blåbær
  • Norske flagg

Mini bløtkake med lemoncurd og friske bær

Tips! Hva med små porsjonsbløtekaker til våren og sommerens feiringer?

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 10 min.):

Forvarm stekeovnen til 170 ̊C, over og undervarme. Kle bunnen på en springform (26 cm) med bakepapir. Smør og strø kantene med hvetemel. Dunk av overflødig mel.

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.

2. Sikt over mel og bakepulver, vend forsiktig inn med slikkepott.

3. Hell røra i formen, stek på nest nederste rille ca. 30 - 40 min. til sukkerbrødet er gyllent og g jennomstekt. Dekk evt. til med bakepapir mot slutten av stekingen. Avkjøl sukkerbrødet et par minutter i formen, hvelv på bakerist og la bunnen avkjøles opp ned i formen til den er helt kald.

4. Skjær ut små kakebunner (bruk et lite kjøkkenglass som mal). Del i to på midten, dynk bunn og topp.

5. Pisk stiv krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Fyll kakene med et tynt lag lemoncurd, litt krem og friske bringebær delt i to.

6. Fordel et jevnt litt tykt lag med krem på og rundt kakene. Pynt med jordbær delt i skiver, friske blåbær og bringebær. Pynt med flagg.