Ingredienser

10-12 mini-cupcakes

  • 140 g sukker
  • 110 g Regal Hvetemel
  • 2 egg
  • 65 g smeltet smør
  • 0,5 dl melk
  • 12 g kakao
  • 1 g salt

Hvit sjokolade topping med ingefær og sitron:

  • 30 g hvit sjokolade
  • 30 g philadelphia ost
  • 1 krm malt ingefær
  • 2 ss revet sitronskall

Mini-cupcake med hvit sjokoladetopping

Denne cupcake oppskriften med en herlig, hvit sjokoladetopping er perfekt til bursdag eller til helgekosen. Her går det fint an å få hjelp av barna til både å bake og smake.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 30 minutter):

  1. Sett ovnen på 175 ˚C
  2. Cupcakes: visp egg og sukker sammen til en porøs og luftig masse
  3. Bland inn smeltet smør og melk i røra
  4. Bland forsiktig inn resten av ingrediensene
  5. Sett cupcakes-formene på et stekebrett. Hell røra i ca. 2/3 av formen.
  6. Stek midt i ovnen, i 10-12 min.

Topping:

  1. Smelt hvit sjokolade i vannbad (eller med forsiktighet i mikro). Sjokoladen skal akkurat smelte. Rør litt rundt i sjokoladen når den begynner å smelte.
  2. Tilsett malt ingefær
  3. Bland i philadelphia og sitronskall
  4. La kremen tykne noe, og avkøl cupcakesene før du smører på toppingen.