Ingredienser

1 kake

  • 100 g smør eller margarin
  • 2 egg
  • 2,5 dl strø- eller farinsukker
  • 1,5 dl kulturmelk eller rømme
  • 1 pose pepperkakekrydder
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3,25 dl Regal Siktet Hvetemel

Myk pepperkake

Grunnoppskrift på myk pepperkake med kulturmelk for saftig konsistens. Varier med forskjellige smaksretninger som tyttebær, nøtter eller glasur oppå. Vil du ha pepperkakemuffins går det fint å helle det i muffinsformer. Stek så i 15-20 minutter. Topp gjerne opp med melis.

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 10 min):

1. Varm ovnen til 175 °C. Smør og strø en form (ca. 1,5 liter). (Strø betyr at du heller paneringsstrø i den smurte formen og deretter rister ut de smulene som ikke fester seg i smøret.)

2. Smelt matfettet og la de avkjøle seg litt. Visp egg løssittende i en bolle. Tilsett smør, kulturmelk og pepperkakekrydder. Bland mel og bakepulver i en skål, og rør det forsiktig ned i røren. Hell røren ned i formen.

3. Stek i den nederste delen av ovnen, 40-45 minutter. La kaken stå der noen minutter i formen før du hvelver den ut.