De klassiske norske fastelavnsbollene går aldri av moten, men det er lov å leke seg litt med oppskriften for det. Prøv minifastelavnsboller i år for å få litt variasjon og inspirasjon.
Hvordan forberede oppskriften
():
Bland gjær og vann. Bland hvetemel og elt i maskin i 7 minuter. La fordeigen hvile i 40 min.
Bland i øvrige ingredienser fra trinn 2. Kjør langsomt i 2 minutter og litt raskere i 4 minutter. Dekk over deigen og la den hvile i 10 minutter.
Rull deigen til en lang ”pølse”, del deigen i ca 25 stk like deler (for mini-boller). Rull bitene til boller og legg de på ett stekebrett med bakepapir. Dekk over og lade heve i 40 minutter. Varm ovnen til ca 220˚C (varmluft 200˚C). Stek bollene i ca 4 – 6 min eller til de har fått en gyllenbrun farge.
Låt bullarna svalna på plåten.
Dekorasjon:
50 g Smør
100 g Strøsukker
Smelt smøret og pensle bollene, rull dem i strøsukker.
Fyll:
3 dl kremfløte
50 g Fryste bringebær
La bærene tine og renne av. Visp kremfløten luftig. Press med en gaffel på bærene og bland forsiktigt i kremmen.
Trykk ett hull på siden av bollene. Trykk i fyllet med krem og bringebær i bollene. Fyll bollene forsiktig så de ikke sprekker.