Ingredienser

1 kake

Bunn/topp: 

  • 100 g nøtter
  • 60 g smør
  • 0,5 dl sukker

Røre: 

Fyll: 

  • 1 dl kremfløte
  • Vaniljekrem

Opp ned-kake

En klassisk amerikansk kake. Navnet opp-ned kake kommer av at man vender kaken opp ned når kaken er ferdigbakt, og da får man toppingen øverst. Lett å bake og smaker himmelsk godt!

Hvordan forberede oppskriften (60 minutter):

1. Forvarm stekeovnen til 175°C.

2. Hakk nøttene grovt.

3. Kok opp smør, sukker og nøtter.

4. Legg bakepapir i bunnen av en rund form (24 cm) og smør kantene med litt fett.

5. Legg nøtteblandingen i bunnen av formen.

6. Pisk egg og sukker til eggedosis.

7. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Sikt dette inn i eggedosisen. Rør inn kaffen.

8. Hell røren i formen. Stek på nederste rille i ca. 45 min.
 
Bunnnen på kaken blir topp når den legges på fat. Kaken kan deles i to og fylles med vaniljekrem/krem.