Ingredienser

1 stk

  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g Regal Siktet Hvetemel
  • 1 ½ ts salt
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 60 g cheddar, revet
  • melk, til pensling

Oste- og urtebrød

Et saftig brød som passer ypperlig som brytebrød til enkle supper eller gryter.

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 15 min):

1. Ha gjær, sukker og 1 ¼ dl vann i en liten bolle. Rør godt. 

2. Sikt mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten. Tilsett gjærblandingen og 2 ½ dl vann. Rør til en løs deig.

3. Ha deigen på en melet arbeidsbenk og elt i 10 min. eller til den er smidig.

4. Legg deigen i oljet bolle, dekk til med plastfolie og la den stå 1 time (eller til den har nådd dobbel størrelse).

5. Bank deigen hardt ned 1 gang og elt den i 1 min. Del deigen i to. Form dem til 10 flate leiver med 6 cm diameter.

6. Bland friske urter med cheddar. Legg 2 ts av blandingen på en leiv. Legg en annen leiv oppå denne. Gjenta med resten av deigen og fyllet.

7. Smør en brødform. Legg leivene nedi på høykant og press dem godt sammen.

8. Sett stekeovnen til 210°C. Dekk formen med plastfolie og la den stå lunt i ca. 30 min.

9. Pensle brødet med litt melk, og stek det i 30 min., eller til overflaten er brun og sprø.