Ingredienser

1 pai

Paibunn
 Fyll
  • 1 beger kesam (300 g)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • revet skall av ½ sitron
  • friske bær
Pynt
  • Litt vispet krem eller lettrømme
  • Sitronmelisse

Pai med kesamkrem og bær

En herlig frisk pai. Like god til søndagskaffen eller som dessert etter en god middag.

Hvordan forberede oppskriften (50 minutter):

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Hvetemel, smør og sukker smuldres sammen i en bakebolle. Vann (eller melk) og egg røres raskt i. Arbeid til deigen danner en fast klump, og del den I to.

3. Kjevle deigen tynt ut og kle bunn og kanter på en paiform (24 cm). Prikk deigen i bunnen og sett kjølig i 15 min.

4. Stek paibunnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 20 min. Avkjøles.

5. Kesam røres glatt. Fløte og sukker stivpiskes. Tilsett revet sitronskall. 

6. Bland kesam og krem lett sammen.

7. Fyll kremen i paiskallet like før servering slik at bunnen holder seg sprø og god.

8. Ha rikelig med friske bær på toppen.

9. Pynt gjerne med litt krem eller lettrømme og sitronmelisse.