Ingredienser

4–5 st pannekaker

  • Ca 250 g asparges eller fersk agurk i staver
  • 1 liten pk (ca 125 g) smørost  med pepperrot
  • 100–150 g kaldrøkt laks i skiver
  • 1 pose (50–70 g) babyspinat

 

Pannekaker:
Til steking:
  • smør eller margarin

 

Pannekakestubber med røkt laks og asparges

Deilige, friske pannekakesnurrer - en favoritt hos store og små!

Hvordan forberede oppskriften (40 minutter):

Pannekake:
1. Bland hvetemel og salt i en stor skål.
2. Tilsett halvparten av melken og visp til en jevn røre. Visp i resten av melken. Visp i egget tilslutt. La gjerne røren svelle en stund.
3. Brun litt matfett i en varm stekpanne. Hell ett tynt lag røre i pannan, ca ¾ dl. Vend pannekaken når ytre flate er blitt matt og størknet. Rør om røren av og til under stekingen for å unngå at melet synker til bunns.
 
Laks:
Kok aspargesen og la de avkjøles. Smør ostent på ene siden. Dekk med spinatblad og lakseskiver. Legg en asparges  i midten (eller en lang stav av agurken). Rull sammen pannekaken og la den ligge kallt med skjøten ned til serveringen. Del hver pannekake i 3–4 biter og server som forrett eller snacks.