Ingredienser

40–50 kaker

Grunnoppskrift kaker

Forslag til topping 

  • Nutella
  • Sjokolade 
  • Sitronkrem  
  • Strøssel
  • Melis til glasur og til å drysse over 

Påskefine mørdeigskaker

Bak påskens fineste kaker med herlige toppinger. Du kan bruke den samme grunndeigen og lage flotte kreasjoner ved hjelp av Nutella, sitronkrem og strøssel i påskens farger!

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

Grunnoppskrift kaker

Arbeid sammen alle ingredienser i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Legg deigen i en plastpose og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet. Sett ovnen på 175 °C og bak ut deigen til noen av våre gode forslag. 

Småfugler 

Kjevle ut deigen tynt og stikk ut fugler. Legg dem på en ovnsplate med bakepapir og stek i ca. 10 minutter. Bland 2 dl melis med 1 ½ ss vann til glasur. Legg en klatt på hver kake og dryss strøssel på. 

Nutellakaker og sitronkrem-egg 

Kjevle ut deigen tynt og stikk ut egg og runde skiver. Stikk ut runde små hull til sitronkremfyllet i halvparten av de eggformede kakene og blomsterformede små hull til Nutella-fyllet i halvparten av de runde kakene. Stek i 10 minutter. Dryss litt melis over eggkakene med hull i. Ta delen uten hull og legg på en klatt Nutella eller sitronkrem, og legg deretter oppå delen med hull i. 

Pinner med sjokoladedekor 

Del deigen i små biter, rull dem til pølser og tvinn
 dem sammen til pinner. Legg dem på en ovnsplate med bakepapir og stek i 10 minutter. Smelt sjokoladen i en kjele på lav varme og ringle smeltet sjokolade over kakene. 

Gaffelkaker 

Del deigen i små biter og trill dem til små
 kuler. Trykk dem ned med en gaffel. Legg dem
 på en ovnsplate med bakepapir og stek 
i 10 minutter. Bland 2 dl melis med 1 ½ ss vann til glasur. Ringle glasuren på kakene og pynt med strøssel. En annen variant er å toppe kakene med smeltet sjokolade og strøssel.