Ingredienser
16 stykker
Kakebunn, ca. 16 stykker
Hvit sjokoladeganache
Mascarponeglasur
1 boks pasjonsfruktpuré
Dekor
1. Sett ovnen på 175 °.
2. Smør og strø en form med løs bunn (ca. 22 cm) med smør. Klipp et ark bakepapir i to og fest på sidene av formen slik at papiret stikker opp. Pensle papiret med litt smeltet smør.
3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Tilsett de tørre ingrediensene, en om gangen, under fortsatt visping. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om bunnen er gjennomstekt.
4. Bryt sjokoladen i biter og legg dem i en bolle. Varm fløten, som ikke må koke, og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl ganachen i vannbad og sett den i kjøleskapet en stund. Visp den luftig med en mikser. Den må være helt kald når den vispes, for ellers kan den lett skille seg.
5. Visp smøret til glasuren hvitt. Tilsett deretter mascarponen og visp til en jevn røre. Sikt i melis og vaniljesukker og visp ytterligere. Sett glasuren i kjøleskapet en stund hvis den er for tynn.
6. Del kakebunnen i tre deler. Legg på hver del et tynt lag sjokoladeganache, mascarponeglasur og pasjonsfruktpuré. Dekk hele kaken med restene av glasuren. Pynt gjerne ved å lage et «rede» av kokosflak og sjokoladeegg på toppen av kaken.