Ingredienser

12 pepperkakemuffins

  • 100g smør eller margarin
  • 2 egg
  • 2 ½ dl brunt sukker
  • 1 dl kondensert melk eller rømme
  • 1 pose pepperkakekrydder (evnt. Hjemmelaget pepperkakekrydder)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ¼ dl Regal hvetemel

Ostekrem – frosting:

  • 200g kremost (Philadelphia)
  • 2 dl melis
  • 1 ss romtemperert smør
  • Frosne tyttebær

Pepperkake Cupcakes

Denne grunnleggende oppskriften på myke pepperkaker har en saftig tekstur. En enkel kake å bake for hele familien, perfekt til julebaksten og de minste kan slå seg løs med masse godt fyll og pynt.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 1 time, 10 minutter):

  1. Still ovnen på 175 °C.
  2. Legg 12 cupcakeformer på en tallerken
  3. Smelt smøret og la det avkjøles litt.
  4. Pisk egg og sukker sammen. Tilsett smør, kondensert melk og krydder. Bland mel og bakepulver i en egen bolle og vend det forsiktig inn i røren.
  5. Hell røren i cupcakeformene (ikke fyll hele formen) og stek de i ca. 15-20 minutter.
  6. Visp sammen kremost, melis og smør med elektrisk visp. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordelene frostingen på muffinsene når de er avkjølt. Pynt med tyttebær og eventuelt krydder eller annen pynt etter ønske.