Hvordan forberede oppskriften
(ca. 30 minutter + 1 dag i kjøleksapet):
- Bland bikarbonat med melet i en bolle
- Kok opp vann og sukker. Fjern gryten fra varmen og tilsett sirup, smør, nellik, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
- Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den stivner når de er avkjølt.
- Dekk deigen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i omtrent en dag.
- Forvarm ovnen til 225 °C.
- Kjevle deigen tynt ut på en benkeplate med litt mel. Skjær ut husene med tegningene som mal og legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. La kakene avkjøles på rist eller tallerken.
- Pynt med glasur og tilsett den type dekor dere ønsker – eller oppbevar pepperkakene i en tett krukke/boks.
- Glasur: Bland melis, eggehvite og eddik (eller sitronsaft) i en bolle. Visp sammen (anbefaler elektrisk visp). Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter eget ønske.
Tips! Hvis dere ønsker forskjellige farger på glasuren så tilsetter dere konditorfarge etter eget ønske.
Her er det bare fantasien som setter grenser.