Ingredienser

10 stk.

  • 180 g sukker
  • 100 g smør
  • 225 g Regal hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 3 stk egg
  • 2 dl melk
  • 60 g pistasjnøtter (uten skall)

Glasur:

  • 80 g philadelphia kremost
  • 80 g smør
  • 0,5 ts kardemomme
  • 300 g melis
  • ca 2 dråper grønn konditorfarge

Pistasj cupcakes

Virkelig gode og kremige cupcakes med smak av pistasjnøtter og kardemomme.

Hvordan forberede oppskriften (60 min):

1. Forvarm ovnen til 200°C(varmluft 175°C)

2. Visp sammen smør og sukker til en luftig røre. Visp i et egg av gangen.

3. Bland mel, pistasjnøtter, salt og bakepulver inn i røren. Rør i melken.

4. Fordel røren i muffinsformer og bak i 22-25 minutter. La kakene avkjøles før pynting.

5. Glasur: Visp romtemperert smør philadelphia kremost og kardemomme. Bland i litt melis om gangen (ca 50 g). Tilsett farge etter smak.

6. Smør på kremen på muffinsen eller, om du vil, dander med en sprøyte.