Ingredienser

24 stk

  • 500 g Regal Siktet Hvetemel
  • 75 g smør eller margarin
  • 50 g gjær
  • Ca 2,5 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg (til pensling)

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 liten løk
  • Tomatpurre
  • 0,5 dl vann
  • Krydder etter smak
  • 2 dl ost

Pizzahorn

En innbakt pizza med kjøttdeig og løk. Når pizzahornet stekes, smelter osten inn i fyllet og hornet blir ekstra smakfullt og godt. Tips! Om du fyller vasken med varmt vann, legger en stekerist over vasken og setter den tildekkede bollen med deig over vannbadet under den første hevingen, vil du få store luftige pizzahorn.

Hvordan forberede oppskriften (55 min):

1. Varm opp melken til 37 grader og løs opp gjæren i melken. Tilsett melet og de øvrige ingrediensene, og elt deigen til den er glatt og smidig.

2. Del deigen i tre like store deler og form dem til kuler. La dem hvile noen minutter.

3. Stek kjøttdeigen. Kutt løken og ha den i blandingen. Hell tomatpurre og 0,5 dl vann i kjøttdeigen. Krydre etter smak.

4. Kjevl hver deigkule ut til en sirkel og del dem i 8 trekanter. Legg kjøttdeigblandingen og litt ost på den brede enden og rull deigen sammen til et horn.

5. La dem heve i ca 20 minutter. Pensl med sammenpisket egg og stek dem på 220 grader (varmluft 200 grader) i ca 10 minutter.