Ingredienser

1 pai

  • 500 g (ca 1 liter) rabarbra
  • 250 g jordbær, ferske eller fryste
  • 2 ss potetmel
  • ½ dl sukker
  • 50 g revet mandelmasse
  • 2 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 100 g smør eller margarin

Rabarbra- og jordbærpai

Sprø smuldrepai som her får en smak av rabarbra og jordbær. Mandelmassen løfter paien til nye høyder.

Hvordan forberede oppskriften (35 minutter):

1. Varm ovnen til 200°C. Skjær rabarbraen og jordbærene i små biter og legg dem i en smurt ovnsikker form.

2. Sikt over potetmelet og strø omtrent  halvparten av sukkeret over rabarbraen og jordbærene, rør om.

3. Riv mandelmassen over fyllet. Rør sammen smør, mel og resten av sukkeret til en fyldig masse og strø over rabarbraen og jordbærene.

4. Stekes midt i ovnen, 20-25 minutter.

5. Serveres lun med vaniljesaus eller vaniljeis.