Ingredienser
8-10 boller
Fordeig:
Deig:
1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene til fordeigen og bland i ca. 5–6 minutter.
2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 20 minutter.
3. Tilsett resten av ingrediensene i deigen, og elt i 7 minutter i maskin til en smidig deig. La stå i 25 minutter.
4. Bland sammen mandelmasse, sukker og smør til en jevn røre.
5. Kjevle ut deigen til ca. 45 x 70 cm og ca. 0,5 cm tykkelse på et lett melet bord. Bre fyllet over.
6. Brett over halve deigen og kjevle den litt ut. Skjær i strimler og rull boller.
7. Smør formen du foretrekker, som f.eks. kakeringer, og legg i bollene (ikke for tett, da de hever seg en del). Gjør dette med all deigen, dekk over og la den heve seg i ca. 45 minutter.
8. Sett ovnen på 170 grader. Pensle med pisket egg, strø på råsukker og støtt kardemomme.
9. Stek i ca. 17 minutter. Varm aprikosmarmeladen i mikrobølgeovn og pensle når bollene tas ut av ovnen, så de får en flott glans.