Ingredienser

8-10 boller

Fordeig:

  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 g safran
  • 520 g Regal Siktet Hvetemel
  • 1 ss grovt støtt kardemomme
  • skall fra 1 appelsin

Deig:

 

  • 250 g mandelmasse
  • 25 g strøsukker
  • 120 g smør i romtemperatur
  • 1 egg
  • aprikosmarmelade
  • råsukker
  • støtt kardemomme

Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme

Hvordan forberede oppskriften (2 tim. & 30 min.):

1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene til fordeigen og bland i ca. 5–6 minutter. 

2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 20 minutter.

3. Tilsett resten av ingrediensene i deigen, og elt i 7 minutter i maskin til en smidig deig. La stå i 25 minutter.

4. Bland sammen mandelmasse, sukker og smør til en jevn røre.

5. Kjevle ut deigen til ca. 45 x 70 cm og ca. 0,5 cm tykkelse på et lett melet bord. Bre fyllet over.

6. Brett over halve deigen og kjevle den litt ut. Skjær i strimler og rull boller.

7. Smør formen du foretrekker, som f.eks. kakeringer, og legg i bollene (ikke for tett, da de hever seg en del). Gjør dette med all deigen, dekk over og la den heve seg i ca. 45 minutter.

8. Sett ovnen på 170 grader. Pensle med pisket egg, strø på råsukker og støtt kardemomme.

9. Stek i ca. 17 minutter. Varm aprikosmarmeladen i mikrobølgeovn og pensle når bollene tas ut av ovnen, så de får en flott glans.