Ingredienser

ca. 40 munker

  • 0,5 pk. gjær
  • 2,5 dl melk
  • 1 pk. safran
  • 6,5 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 1 egg
  • ½ ts salt
  • 75 g smør
  • 2 dl eplemos
  • sukker
  • kanel
  • frityrolje          

Safranmunker med eple og kanelsukker

Hvordan forberede oppskriften (2 tim. & 30 min.):

1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen sammen til den er glinsende og løsner fra bollen.

2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 30 minutter.

3. Legg den på bakebordet, rull opp ca. 40 jevne boller, og la dem heve seg til dobbel størrelse.

4. Fyll eplemos i en sprøytepose med en smal tyll.

5. Varm oljen til 180 grader. Legg i noen av gangen, friter i ca. 2 minutter, snu dem med en hullsleiv og friter i 2 minutter til. Ta dem opp og la dem renne av seg på papir.

6. Bland sukker og kanel ca. 70/30. Rull dem i sukkeret, og fyll dem deretter med eplemos.