Ingredienser

1 kake ca. 10 porsjoner

Kake

  • 150 g smør
  • 2 ¼ dl sukker
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 sitroner
  • 6 dl Regal Glutenfritt Mandelmel + litt til formen
  • 2 ts bakepulver

    Til servering
  • 2 dl kremfløte
  • Påskegodteri, f.eks sjokoladeegg
  • Sitronmelisse

Saftig sitron- og mandelkake

Mandelmelet gjør kaken saftig, samtidig som den bidrar med en mild mandelsmak som passer fint til sitronsmaken. I tillegg til pisket krem, er det også godt å servere kaken med noen røde bær, f.eks bringebær eller bjørnebær.

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

  1. Sett ovnen på 175g
  2. Smør en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter, og dryss på litt mandelmel
  3. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker til en luftig konsistens. Tilsett deretter eggene, ett av gangen mens du visper.
  4. Skyll sitronene nøye og finriv skallet. Bland mandelmel med bankepulver. Vend inn sitronskallet, saft fra sitronen, mandelmel og bakepulveret i røren.
  5. Rør sammen til en glatt og klumpfri røre, og hell røren over i formen.
  6. Stek kaken ca. 35-40 min, eller til den har fått en fin farge men fortsatt er litt klissete i midten. La den avkjøles.
  7. Visp fløten.
  8. Pynt kaken med krem, sjokoladeegg og sitronmelisse.