Ingredienser
10 biter
Saftig kake
Forslag til topping
1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Vask sitronene og riv skallet i røren. Pass på så du ikke får med noe av den hvite delen av skallet, for det gir en besk smak. Press sitronene og rør inn saften.
3. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, vend dem inn i røren sammen med melet. Rør til alt har blandet seg. Vend til slutt inn det smeltede smøret.
4. Smør og strø en avlang eller rund form med løs bunn (ca. 24 cm) med knust kavring eller kokos. Hell i røren og stek midt i ovnen i 20–25 minutter. 20 minutters steking gir en svært saftig kake, og 25 minutter gir et litt fastere resultat.
5. La kaken få et par timer i kjøleskapet. Server gjerne med krem, bringebær og limeskall.