Ingredienser

1 kake

  • 3 egg
  • 125 g strøsukker
  • 30 g Regal Siktet Hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ½ dl fløte
  • 1 ss melis, pluss ekstra til dryss
  • ½ ts vaniljeessens

Sjokoladerullekake

Rullekake er perfekt når du vil bake noe som er godt, men du har liten tid. Den kan dessuten forvandles til en lekker kake om du skjærer den i litt tykkere skiver, legger på litt krem og dekorerer med syltetøy eller ferske bær.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Forvarm stekeovnen til 200°C. Kle en langpanne med matpapir. Smør papiret med smeltet smør eller margarin.

2. Egg og  90 g sukker vispes til stiv eggedosis.

3. Sikt mel og kakao inn.

4. Stekes i 10-12 min.

5. Dryss sukker over et matpapir mens kaken står i ovnen.

6. Den ferdigstekte kaken hvelves over på matpapiret. Rull kaken og papiret sammen fra kortsiden. La den ligge slik i 5 min før den rulles ut igjen og avkjøles.

7. Fløte, melis og vaniljeessens piskes sammen. Smøres på den avkjølte kaken.

8. Kaken rulles sammen, legges med bretten ned, og settes i kjøleskap i 30 min.

9. Dryss melis over kaken før servering.