Ingredienser

ca 15 boller

  • 750 g Regal Siktet Hvetemel
  • 150 g smør/margarin
  • 50 g gjær
  • 0,5 liter melk
  • 90 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme
 
Fyll:
  • 2 dl sukker 
  • 3 ss kanel
  • evt. litt smeltet smør

Topping:

  • Vaniljekrem

Solskinnsboller

Nydelig hvetebakst med vaniljekrem er populær blant både barn og voksne. Disse går utmerket å fryse ned. Tips! Om du fyller vasken med varmt vann, legger en stekerist over vasken og setter den tildekkede bollen med deig over vannbadet under den første hevingen, vil du få store luftige boller. Ønsker du en mer lettvint løsning? Prøv Regal sommerboller!

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 55 min):

1. Smuldre smøret i Regal Hvetemel. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør kardemomme, salt og sukker i melet, og tilsett melk til slutt. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse (ca 45 min). 

2. Sukker og kanel røres sammen. Kjevl deigen ut til et rektangel. Pensle med vann eller smeltet smør, og strø kanel og sukkerblandingen jevnt utover. Rull rektangelet sammen i lengderetningen. Skjær i ca 2 cm skiver og legg på en smurt bakeplate.

3. Lag en liten grop i midten av hver bolle og legg i ca 1 ts vaniljekrem.

4. Heves under et håndkle til dobbelt størrelse (ca 45 min) og stekes i ca 8-10 minutter ved 225 grader.