Ingredienser

16 stk. cones

Cones

  • Ca. 750 g Regal Siktet Hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 30 g fersk gjær
  • 150 g melis
  • 1 1⁄2 ts kardemomme
  • 170 g meierismør, romtemperert
  • 1 egg til pensling
  • Mandelflak til pynt (kan sløyfes)
  • Formfett eller smør til pensling

Mascarponekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 1 pk (250 g) mascarpone
  • 120 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • Ca. 300 g friske blåbær, bringebær og jordbær.

Søte cones med mascarponekrem

Tips! Conesene smaker også veldig godt med iskrem.

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

Forvarm stekeovnen til 225 °C, over og undervarme. Legg bakepapir på to stekebrett. Lag 16 kremmerhus av A4 papir, teip sammen, kle med aluminiumsfolie på innside og utside. Spray med formfett eller pensle med smør.

1. Rør ut gjær i lunken melk (37 ̊C), ha det i en bakebolle.
2. Tilsett de tørre ingrediensene, hold av litt hvetemel til justering av deigen. Den skal så vidt slippe bollen. Elt på middels hastighet, 5-10 minutter.
3. Tilsett litt og litt smør i små terninger, elt videre ca. 10-15 minutter til deigen er smidig og slipper bollen.
4. Dekk til med plastfilm, hev til dobbel størrelse.
5. Trill deigen ut til 16 lange pølser, tvinn rundt kremmerhusene, start på den tykkere delen. Legg på stekebrett med god avstand, dekk til med klede, etterhev til deigen er luftig, pensle med vispet egg. Dryss evt. over mandler.
6. Stek på midterste rille ca. 10 minutter til conesene er gylne og gjennomstekt. Avkjøl 5 minutter, ta ut formene, avkjøl videre på rist.
7. Visp sammen mascarpone, fløte, melis og vanilje til en tykk, myk krem. Ikke pisk for mye, da kan kremen lett skille seg.
8. Fyll kremmerhusene med krem og bær. Får du krem til overs, server ved siden av.