Ingredienser
15 kakemenn
Tips: Oppbevar kakene pakket inn i plast slik at de ikke blir harde. Kakene kan også fryses.
1. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Når smøret har smeltet kan du tilsette sukker, hornsalt og halvparten av hvetemelet. Rør dette godt sammen. Tilsett resten av melet og elt deigen rask sammen med hendene. Det er viktig å elte inn alt melet slik at ikke kakene flyter utover når de stekes. Dekk deigen med plast og la den avkjøle seg i kjøleskapet i 2 timer.
2. Kjevle deigen ut til 0,5 cm tykkelse. Stikk ut de formene du ønsker. Man kan fint bruke andre former enn kakemenn og kakekoner. Dekk en stekeplate med bakepapir og legg på figurene. De skal stekes midt i ovnen på 180°C i ca 8-10 minutter.
3. Dekorer kakene med konditorfarge. Man kan fint bruke melisglasur om man ønsker det.