Ingredienser

15 pepperkaker

  • 400 g Regal Siktet Hvetemel
  • 150 g sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 150 g romtemperert smør
  • 1 stk egg
  • 250 g mørk sirup

Glasur

  • 500 g melis
  • 2 stk eggehvite
  • 1 ss sitronsaft

Sprø pepperkaker

Julens absolutte favoritt – deilige pepperkaker!

 

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

1. Bland romtemperert smør og sukker godt sammen. Rør inn egget. Tilsett natron, mørk sirup og alt av krydder. Dette skal blandes sammen før du tilsetter melet og elter deigen til den blir passe fast. Deretter kler du deigen inn i plast og legger den i kjøleskapet over natten.

2. Ha mel på et bord og kjevle deigen til den er 0,5 cm tykk. Del g jerne deigen i to slik at du kan ha halvparten av deigen i kjøleskapet mens du jobber med den andre.

3. Stikk ut pepperkakefigurer og legg de på et stekebrett med bakepapir.

4. Stek pepperkakene på 170 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

5. La pepperkakene kjøles ned, og start på glasuren. Rør sammen melis, eggehviter og sitronsaft til den er glatt og klumpfri. Fyll glasuren i en konditorpose eller brødpose og knyt den sammen. Klipp hull i hjørnet i den størrelsen du ønsker og pynt i vei.