Ingredienser
ca 24 stk.
1. Smuldre opp gjæren i en bolle. Hell over vann og rør til gjæren er oppløst.
2. Tilsett de andre ingrediensene, men sett av ca 2 dl av melet til utbakingen. Kna deigen kraftig i noen minutter. Bruk mer mel om nødvendig, men pass på at deigen ikke blir for fast.
3. La deigen heve under kjøkkenhåndkle i ca 30 min. Forvarm ovnen til 250°C (varmluft 200°C).
4. Ta opp deigen på et melet bord. Del deigen i ca 24 biter og form til runde boller. La bollene ligge under et kjøkkenhåndkle så de ikke blir tørre på overflaten.
5. Kjevle ut bollene til tynne kaker/brød på et godt melet bord, først med vanlig kjevle, deretter med en mønsterkjevle.
6. Snu knekkebrødene med en stekespade. I stedet for mønsterkjevle kan du lage rutemønster med for eksempel gaffel eller skarp kniv.
7. Løft forsiktig kakene over på usmurte plater og bak midt i ovnene i 6-8 min til de har fått en fin farge, men uten at de er blitt brent. Bak 2 brødkaker om gangen. La kjølne på rist uten bakepapir. Oppbevares tørt.