Ingredienser

17 stk

Deig

  • Ca. 16 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 6 1⁄2 dl helmelk
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 1 1⁄2 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 180 g meierismør, romtemp.

Karamellsaus

  • 150 g meierismør
  • 150 g brunt sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lønnesirup
  • 1⁄2 ts salt

Fyll

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 100 g brunt sukker
  • 1 1⁄2 ss malt kanel
  • 100 g hasselnøtter, ristet og grovhakket

Sticky buns

Tips! Hasselnøtter kan fint erstattes med mandler, eller sløyfes dersom man ønsker det.

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

Kle en stor langpanne (evt. to ildfaste former) med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 190 °C, over og undervarme.

1. Ha smør, sukker, fløte og lønnesirup i en kjele. Kok opp, la småkoke ca. 10 min, til karamellsausen tykner. Ta av varmen, rør inn salt, avkjøl.

2. Rør ut gjær med melk (ca. 37°C), ha det i en bakebolle, tilsett sammenvispet egg, sukker, salt og kanel. Spe med hvetemel til deigen så vidt slipper bollen, elt ca. 10 min på middels hastighet.

3. Tilsett litt og litt smør, elt til deigen er smidig og slipper bollen (10 - 15 minutter).

4. Dekk til deigen med plastfilm, etterhev til dobbel størrelse.

5. Rør sammen ingrediensene til fyllet.

6. Ha deigen på melet bakebord, kjevle ut til et stort rektangel (ca. 70 x 30 cm). Bland og smør fyllet utover i et jevnt lag. Rull sammen til en pølse, del i like store emner.

7. Hell ca. 2/3 av karamellsausen i forma, dryss over halvparten av nøttene. Legg kanelsnurrene over, med litt mellomrom. Dekk til med plastfilm, etterhev til snurrene er luftige. Ha godt med karamell over, spar litt til servering.

8. Stek på midterste rille ca. 30 minutter til snurrene er gylne og gjennomstekte. Dryss over resten av hasselnøttene og server snurrene lune med karamellsaus.