Ingredienser

4 personer

  • 550 g Regal Siktet Hvetemel
  • 1 l kefirmelk
  • 4 egg
  • 300 g sukker
  • 3 ml natron 
  • 10 ml hornsalt 
  • 3 dl smeltet smør

Sveler

Sveler er populær fergemat særlig i Møre og Romsdal hvor de blir smurt med smør og brunost, og brettet langs midten. Men sveler er også tradisjonsrik kaffemat. Tørk støv av bestemors takke og stek dine egne sveler med søtt eller salt.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Pisk eggene og bland i de resterende ingrediensene.

2. Om du har en takke, bruker du denne til å steke svelene. Ellers kan du bruke en vanlig stekepanne. Bruk litt smør på takka/stekepanna, og en liten øse til å sette røren på takka. Svelene skal være tykke og ca. 16 cm i diameter.

3. Mens svelene avkjøler seg, røres like deler smør og farin hvitt. Smør ene halvdelen av svelen og brett sammen.
Sveler bør nytes før de har blitt kalde. Prøv gjerne sirup, syltetøy og rømme, eller brunost isteden for smør og sukker.