Ingredienser

20 stk. kaker

  • 380 g Regal Siktet Hvetemel
  • 225 g meierismør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 60 g brunt sukker
  • 140 g rørsukker
  • 2 store egg (ca. 120 g)
  • 2 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 1 ts bakepulver
  • 1⁄2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 300 g koke sjokolade (lys, mørk og hvit)

Triple chocolate cookies

Tips! Hold av litt sjokolade for pynting av toppen før steking. Stek gjerne en prøvecookies, slik at du får ønsket størrelse.

Hvordan forberede oppskriften (45 min.):

Forvarm stekeovnen til 180°C, over og undervarme. Legg bakepapir på stekebrett.

1. Pisk smør og sukker luftig.

2. Tilsett egg og vaniljeekstrakt under pisking på høy hastighet.

3. Bland inn de tørre ingrediensene. Hakk sjokoladen litt grovt, vend inn i deigen.

4. Lag litt store boller med en isskje eller stor skje, legg på stekebrett med stort mellomrom, trykk de litt flate.

5. Stek cookiesene på midterste rille, ca. 10 minutter til de er gylne. De skal være myke på toppen. Avkjøl et par minutter på brett og videre på rist.