Ingredienser

16 vaniljehjerter

Mørdeig

Fyll

  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • ¾ ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl bringebærsyltetøy (kan utelates for klassisk variant)
  • Smør til formene
  • Melis til garnering

Vaniljehjerter med bringebærsmak

En klassisk og svært god kake som bakes i hjerteform og fylles med vaniljekrem. I denne oppskriften følges kremen av litt bringebærsyltetøy som bryter fint mot den søte kaken. Det går også an å droppe bringebærsyltetøyet for en klassisk variant. Uansett hva du bruker til fyll, er det en svært god kake å servere på valentinsdagen!

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 15 min):

1. Smør hjerteformer av metall med smør.

2. Bland hvetemel, potetmel, sukker, eggeplomme og smør til en smidig deig. Flat ut deigen og pakk den i plastfolie. La hvile ca. 30 minutter i kjøleskap.

3. Forbered fyllingen i mellomtiden: Bland egg, sukker, potetmel og melk i en kasserolle. Visp kontinuerlig mens blandingen småkoker på svak varme til kremen tykner. La den kjøles ned. Smaksett med vaniljesukker.

4. Kjevle ut deigen til en ganske tykk plate. Kle formene med drøyt halvparten av deigen. Legg en klatt bringebærsyltetøy og en klatt krem i hver form. Dekk dem med lokk av deigen. Klem til deigen rundt kantene.

5. Stek kakene på rist i nedre del av ovnen ved 200 grad