Ingredienser

1 grunndeig

  • 2,5 dl Vann
  • 125 g Smør                             
  • 125 g Regal Siktet hvetemel                                      
  • 3 stk egg       

Vannbakkels

I vannbakkels koker man opp vann og fett, rører i mel, hvoretter man rører egg i massen. Til slutt stekes deigen. Man kan lage små og store vannbakkels og waleskringler.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

Fremgangsmåten kan inndeles i følgende prosesser:

1. Kok opp vann og smør
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring

2. Tilsett melet og rør sammen
Sikt melet på en tallerken eller i en bolle og ha i alt på en gang. Pass på at melet sveller godt og at deigen slipper gryta før dette punktet avsluttes.

3. Avkjøl litt og tilsett ett egg om gangen under omrøring
Ha massen over i en bolle og rør inn eggene ett av gangen. Pass på at deigen samler seg godt mellom hvert egg. Vær spesielt oppmerksom når det siste egget kommer i.

4. Sprøyt ut deigen på en plate med bakepapir eller sett av deigen med skje
Hvis man bruker sprøytepose kan man her bruke fantasien til å lage fine småkaker med forskjellige småfigurer, eller man kan lage en kringle, eller selvfølgelig helt enkle ”boller”.

5. Steking
Stek kakene på 200 °C i ca. 20 – 25 minutter. Pass på å ikke åpne ovnsdøren for mye under stekingen. Hvis du vil være helt sikker på at kakene står godt, så la de gjerne stå noen ekstra minutter i ovnen med døren åpen og ovnen avslått.

6. Avkjøl kakene og ha i fyll
Avkjøl kakene godt atskilt. Del kakene med en skarp kniv med ”tenner”. Fyll kakene med ønsket krem og syltetøy. Dryss eventuelt melis på toppen som pynt.