Ingredienser

4 stk.

Pizzabunn:

  • 600 g Regal Pizzamel
  • 1 1⁄2 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 pk Idun Pizza tørrg jær
  • 4 dl kaldt vann

Rask pizzasaus:

  • 3 ss tomatpuré
  • 5 ss ketchup
  • 1 ts tørket oregano
  • 1⁄2 ts hvitløksalt

Ost:

  • Beregn ca. 100 g fersk mozzarella (evt. revet ost) pr pizza

Yummy pizza

Hvordan forberede oppskriften (80 min.):

1. Lag pizzadeig etter anvisning på pakken.

2. Etter heving, del deigen i 4 emner, trill til runde boller, kjevle ut til 4 pizzaer (følg kjevletips på pakken), legg på bakepapirkledd stekebrett.

3. Bland sammen ingrediensene til sausen.

4. Fordel et tynt lag med pizzasaus på bunnene, la det være ca. 2 cm skorpekant.

5. Legg på mozzarella og ønsket topping fordelt jevnt utover.

6. Stek på midterste rille ved 250°C, 10-12 minutter, til skorpa er litt gyllen og osten smeltet.

FORSLAG:

  • Pizza Diavola
    En nydelig spicy pizza med pepperoni, chili og sort oliven. Vi har tilsatt litt rød løk for ekstra god smak.
  • Pizza capricciosa
    En nydelig mild pizza med skinke og sjampinjong.
  • Hvit pizza med spinat og stekt sopp
    Bytt ut pizzasaus med ca. 2-3 ss Crème Fraîche. Ha over ost, 2 aromasopp i tynne skiver og 4-5 blad frisk spinat