Det finnes mange ulike baketeknikker og metoder. Under bakeskolen kan du lære mer om både gjærdeiger, piskede kakedeiger,rørte kakedeiger, paideiger og vannbakkels.

Fine gjærdeiger

Fine gjærdeiger er deiger som hovedsakelig består av hvetemel, salt og fett, og er typisk hevet ved hjelp av gjær. Grunndeigen er velegnet til bakverk som franskbrød (loff), rundstykker, horn og baguetter. 
Fine gjærdeiger

Grove gjærdeiger

Denne grunndeigen består av hvetemel blandet med grovt mel, kanskje hele kjerner av korn, og eventuelt frø. Den inneholder også salt, fett og gjær. Eksempler på bakst er grovbrød, grove rundstykker, havrebrød, rugbrød etc.
Grove gjærdeiger

Søte gjærdeiger

Denne grunndeigen består hovedsakelig av hvetemel tilsatt fett og sukker, eventuelt egg, i varierende mengde, og er hevet med gjær. Det spesielle ved søte gjærdeiger er det relativt høye innhold av fett og sukker, og derav også høy tilsetning av gjær. Typiske bakverk er boller, kringler, skillingsboller, julekaker etc. 
Søte gjærdeiger

Rørte kakedeiger

Rørte kakedeiger er deiger hvor man ved hjelp av fett, sukker og mekanisk energi innarbeider en betydelig mengde luft i deigen. Bakepulver tilsettes gjerne i tillegg for heving, men dette er ikke alltid nødvendig. Typiske eksempler på rørte kakedeiger er alle typer formkaker som sjokoladekake, gulrotkake, muffins mm. 
Rørte kakedeiger

Piskede kakedeiger

Piskede kaker er deiger, hvor man ved hjelp av egg, sukker og mekanisk energi pisker inn en betydelig mengde luft i deigen. Bakepulver kan tilsettes i tillegg for hjelp til heving. Spesielt velegnet til kakebunner, sukkerbrød og rullekaker. 
Piskede kakedeiger

Paideiger/mørdeiger

Disse deigene kan lages søte eller ”salte”. Begrepene går ofte litt om hverandre her når det gjelder disse typene av deiger, en betegnelse som ofte også benyttes er tertedeiger. Mørdeiger er søte deiger basert på kaldt fettstoff, melis og mel, eventuelt et egg eller to, eller vann. 
Paideiger/mørdeiger

Vannbakkels

I vannbakkels koker man opp vann og fett, rører i mel, hvoretter man rører egg i massen. Til slutt stekes deigen. Man kan lage små og store vannbakkels og waleskringler. 
Vannbakkels