Ingredienser

1 stk brød

Blåbærsbrød

Blåbær i brød gjør ikke bare brødet nydelig når det skjæres opp, men det gir også en frisk og litt syrlig smak.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 4 t):

  1. Vei opp alle ingrediensene utenom blåbæren, og bland i en bolle.
  2. Kna deigen i ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Ved bruk av rå muskelkraft må du doble tiden på eltingen, og ikke tilsette mer mel til deigen ift. oppskriften.
  3. Legg i de fryste blåbærene til sist og la maskinen blande det i ca. 30 sek (pass på å ikke bland for lenge, slik at deigen blir lilla). Hev deigen i bollen overtrukket med plast i romtemperatur i ca. 3 timer.
  4. Sett ovnen på 230 grader, plasser en plate i midten av ovnen (denne skal brødet stekes på) og en plate på nederste rille (den skal brukes til vann).
  5. Når ovnen er varm velter du ut deigen på et bakebord med mel. Brett inn kantene rundt deigen slik at den blir avrundet.
  6. Legg det runde brødet med skjøten ned på et bakepapir og dra bakepapiret med brødet på, over til platen som har stått i ovnen og blitt varmt. Sett stekeplaten inn i ovnen på midterste rille.
  7. Hell et halvt glass vann på platen du satt inn på nederste rille.
  8. Stek brødet på 230 grader i ca. 40 min. La brødet kjøles ned før du skjærer i det.