Se for deg en pepperkakebunn, toppet med ostekrem med vaniljesmak, etterfulgt av en sursøt tyttebærpurè. Det blir ikke bedre enn det, og så enkelt!
Hvordan forberede oppskriften
(ca. 2 timer, 40 minutter):
Still ovnen på 150°C. Smelt smøret. Knus pepperkakene (legg de i en plastpose og rull en kjevle over til de har blitt et fint mel.
Bland pepperkakemassen med det smeltede smøret. Kle en rund springform på utsiden i folie (pass på at det ikke er hull, dette er slik at vann ikke lekker inn når kaken er bakt i vannbadet). Press deigen i formen og stek den i 10 minutter.
Tyttebærpuré: Varm tyttebærene og melisen i en kjele på middels varme til sukkeret har smeltet. Visp sammen maisstivelse og vann i et glass. Fjern pannen fra varmen og visp raskt i maisstivelse-blandingen i tyttebærblandingen. Varm opp puréen til den tykner. La den deretter avkjøles.
Fyll: Visp sammen kremost og melis. Rør inn rømme og vaniljesukker. Bland inn eggene, ett om gangen.
Hell røren i formen. Drypp over tyttebærpuréen og rør forsiktig med en skje slik at kaken blir marmorert.
Kok vann for å bake ostekaken. Legg kakeformen på et brett eller noe med høye kanter som kan gå inn i ovnen. Hell vann på stekebrettet eller det du har puttet kakeformen i, slik at det dekker ca. halvparten av kakeformens høyde. Stek i 1 time. Slå av ovnen og åpne døren litt, la fortsatt kaken bake i ovnen. Avkjøl den gjerne over natten.