En deilig sjokoladekake med en saftig bunn og kremostfyll. For en ekstra piff kan du gjerne tilsette noen få spiseskjeer mørk rom eller likør.
Hvordan forberede oppskriften
(1 time, 30 min):
Sett ovnen på 175 grader
Smør formen (rundt kakeform, ca 24 cm i diameter)
Rør sammen smør og sukker til luftig konsistens
Rør inn egg, et av gangen
rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i smørblandingen
Hell deigen i formen og stek kaken i ca. 40 min på 175 grader. Kjenn om kaken er ferdig ved å stikke en pinne i midten av kaken, se om deigen henger igjen på pinnen. Hvis ikke, er den ferdig.
Avkjøl kaken
Visp kremost, smør, vaniljesukker og kakao til en luftig blanding. Sikt i melis, og rør til en glatt røre. Hell i kaffen og rør om.
Hakk sjokoladen. Kok opp fløten. Ta kasserollen fra platen og tilsett sjokoladen og saltet. Rør til sjokoladen har smeltet.
Når kaken er avkjølt, del den i to deler. Plasser bunnen på et fat og smør på fyllet. Legg på den andre delen og smør på glasuren og dekorer med det du måtte ønske.
Rett før servering, pynt med kjerner fra granateple og sitronmelisse.