Ingredienser

Ca. 20 scones

Sitron- og blåbærscones

Saftige scones med sitron og tørkede blåbær passer like bra til helgefrokost som til kveldskos. Kefir kan erstattes med vanlig melk, og blåbæren kan byttes ut med andre tørkede bær eller frukter. Ett tips på pålegg er kremost og litt lemon curd.

Hvordan forberede oppskriften (Ca. 45 min):

1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Skyll sitronene godt og finriv skallet. Del smøret i terninger.
3. Bland sammen hvetemel, Sammalt Hvete Fin, bakepulver, sukker, salt, sitronskall, blåbær og smør til en smuldrete deig. Tilsett kefir og bland sammen.
4. Legg deigen på en benk med litt mel og del den i 20 deler. Form delene til fine boller og legg de på en stekeplate med bakepapir. Trykk ned bollene så de blir formet som en puck. Sørg for at blåbærene er dekket av deig, ellers kan de bli brent under steking.
5. Stek midt i ovnen i ca. 10 min, eller til sconesen har fått en fin farge og er gjennomstekte.
6. Avkjøles litt og serveres med favorittpålegget.